Käferberg: keleti lejtő felső végén található, körülbelül 300 méter tengerszint feletti magasságban, Langenlois északi részén. A domb középső részén a lösz talaj uralkodik. De mellette különböző rétegek váltakoznak, az enyhén homokos zónákon túl, nehéz agyagos rész is található, de a közös talajszerkezet a gneiss. A Käferbergnek megvan a maga hűvösebb mikroklímája, amely a különféle talajokon kívül teszi a helyet egyedivé. Ennek eredményeként a Grüner Veltlinerből komplex, elegáns, ropogós savakkal ásványokban gazdag borok készülnek magas érési potenciállal.
A bor zöldes sárga színű halvány ezüst reflexekkel. Illatában gyógynövények, sárga húsú gyümölcsök, zeller és halványan a mandula virág jegyei is fel-fel bukkannak. Ízében visszaköszönnek a kerti gyógynövények, a gyümölcsösség, mézédes trópusi gyümölcsök formájában és megjelenik a régióra jellemző kristálytiszta ásványosság. A tétel savszerkezete elegánsan sokrérű és hosszúsága teszi teljessé az élményt.
Gasztronómiában ázsiai ételek, saláták, tenger gyümölcsei valamint fehér húsok mellé ajánljuk.
Savtartalom: 6,3g/l
Maradékcukor: 3,6g/l