Schenkenbichl: a szőlőskert talajszerkezete ritka barnás fekete föld. Ez teszi lehetővé a tőkék számára, hogy gyökereik minél mélyebbre, minél több réteget éríntve jussanak tápanyaghoz, ásványi anyagokhoz. A szellős déli elhelyezkedés elősegíti a meleg, nyugati szelek áthaladását, ami hosszú érési folyamatot bíztosít a szőlőnek. Így mind a Grüner Veltliner, mind a Riesling különböző stílusban készíthető el, könnyedtől a magas érési potenciállal rendelkező tételekig.
A bor közepes sárgás zöld színű, ezüst árnyalatokkal. Illatában sárga barack és narancshéj hangsúlyos, de halványan füstös, ásványos jegyek is felfedezhetőek. Ízében mézédes, karamellizált gyümölcsök dominálnak, amely krémes érzetet bíztosít a szájüregben és ezt lecsengésben kiegészíti az ásványosság és a finom savszerkezet. Komplex, elegáns tétel.
Gasztronómiában érlelt hegyi sajtok, grillezett halak és gyümölcsös desszertek mellé ajánljuk.