Steinhaus: a felső talaj réteg mindössze 40cm, szerkezete agyagos - homokos, gneisszel és csillámpalával kiegészülve. A vulkáni bemetszések miatt viszonylag sok laza kő került a felszínre. Ez egyrészt nehéz talajművelést eredményez, másrészt pedig a nagy kövek hőtároló képessége bíztosítja az éjszakai hűvősben is a meleg hőmérsékletet, ami a boroknak bíztosít az ásványos jegyek mellett egy kis füstös aroma világot is.
Zöldes sárga színű, halvány ezüst tükröződéssel. Illatában finoman fehér húsú- valamint trópusi gyümölcsök jelennek meg és halványan egy kis virágméz jegyeket is felfedezhetünk. Ízében lédús, kellemes, édes gyümölcsösség dominál, pl.: érett ananász, ami párosul a krémes textúrával, ropogós savakkal és elegáns ásványosággal.
Gasztronómiában tenger gyümölcsei és halak mellé ajánljuk.