Schloss Gobelsburg
A borászat egy cisztercita szerzetesrend tulajdonában van 1740 óta, írásos emlékek szerint már 1171-ben foglalkoztak gyümölcstermesztéssel, ezen belül szőlőtermesztéssel és borászattal ezen a helyen. 1958-tól a későbbi zwettl-i főapát, Bertrand Baumann atya vezette a pincészetet, aki maga is nagyszerű szakember volt. 1996 februárjától a kastélyt és a borászatot Michael Moosbrugger vezeti, amely azóta gyors fejlődésen ment keresztül, és hamar megtalálta az Ausztria elitpincészetei közé vezető utat.
A Grüner Veltliner és a Rizling is a régió nagy hagyományokkal bíró, kiemelkedő adottságú lejtőin terem, egyéb fehérszőlő fajtával nem foglalkoznak. A pincészet mintegy 60 hektáros területének 25%-a kékszőlő ültetvényekből áll, leginkább Pinot Noir-ból. Michael Moosbrugger törekszik arra, hogy autentikus borokat készítsen, a borkészítés során a szőlők minőségétől függően alkalmaznak acéltartályos és fahordós erjesztést egyaránt. Innovatív technológiai fejlesztéseikkel a kíméletes borkészítést helyezik előtérbe. Az érlelés során használt kis és nagy tölgyfahordók kizárólag a közeli Manhartsberg erdeiből származó fából készülnek. Néhány éve új borsorozattal jelentkeztek, ezek a borok a ’Tradition’ nevet kapták, és tradicionális, hosszabb érlelési idő után kerülnek piacra.