A Grassnitzbergen a szőlőt Josef Tement ültette az 1950-es években és azóta is a család egyik kiemelt Premier Cru dűlője. 300-420 méter magasan, homokos-agyagos, üledékes meszes altalajról jön a szőlő, amely terület különlegessége a hideg éjszakák és az ebből fakadó elegáns, gyógynövényes, sós mineralitás.
A szőlőt kézi szedés után spontán erjesztették nagy tölgyfahordóban 24 hónapig érlelték, majd a finomseprőről palackozták szűretlenül.
Ez a bor bio tétel. 7,2 g/l savkészlethez 1,9 g/l maradékcukor társul. Citrusos, sós mineralitás, feketeribizli, sárgabarack és hosszú lecsengés jellemzi. Remekül érlelhető palackban is hosszú távon ad izgalmas tartalmat. Halakhoz, libához, zöldséges ételekhez is remekül passzol.
Nemzetközi értékelések:
95 / 100 pont James Suckling
94+ / 100 pont Robert Parker
18,5 / 20 pont Gault Millau
96 / 100 pont A La Carte