"Jungen Berg" szőlőskert két parcellára osztható a Joiser Kirschgartenre és az Unter der Terrassenre. A két parcella között a talaj szerkezet lesz a meghatározó különbség.
A szőlőskertet először 1214-ben említették írásos feljegyzések és 1524 óta eredettvédelmi minősítéssel rendelkezik. 1621 körül Harrach grófjai először hűbéresként kapták meg a szőlőt később viszont saját tulajdonukba került. Az eredeti teraszokat 1700 körül építették. Joseph Umathum 2000-ben vásárolhatta meg a szőlőskertet és újíthatta fel a teljesen lepusztult teraszokat. Mindössze 6 hónap, de 15000 kemény munkaóra alatt sikerült a helyreállítás.
2001-ben újra telepítették szőlővel a parlagon hagyott Burgenland egyik legjobb szőlőültetvényét. A szakértők "Grand Terroirnak" nevezik mert egyszerre van jelen az egyedülálló mikro klíma valamint a tökéletes talajszerkezet és hosszú múltra tekint vissza.
A széltől védett délkeleti lejtő geológia szempontból egy kincs. Bár több mint 100m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el tó hatását mégis szinte érezni lehet. A tó enyhe levegője gyengéden fújdogál a szőlőültetvények felett. Mivel a parcella ködös területen fekszik még késő ősszel is lehet szüretelni, anélkül, hogy a szőlőt a rothadás veszélyeztetné. Ez az érettségi állapot különösen finom és ásványos ízvilágot eredményez.
Kirschgarten: a domboldalon kvarccal tarkított sorokra lelhetünk. Itt a szőlő győkerei mélyen bejuthatnak a kőzetek közé és biztonságosan beépülhetnek a talajba, ezáltal védelmet kapnak az aszálytól és ez állandó növekedéshez vezet. A tételekben pedig nagyon szépen visszatükröződnek a terroir jegyek. Ideális körülményeket bíztosit a kékfrankos szőlőfajta számára.
A címkén feltüntetett jelölés Jois cseresznyés kertjét idézi, mert a cseresznyefákat évek óta a szőlőskertbe vagy mellé ültették. A Joisból származó cseresznye a századforduló környékén nagyon ismert volt és az 1980-as évekig a Wiener Naschmarkt-ban értékesítették.
A szőlőültetvények északnyugatról délkelet irányába fekszenek, a teraszok pedig keresztezik egymást. A világos színű homokkő falakról sem szabad megfeledkezni, hiszen tökéletesen visszatükrözik a napsugarakat.
Intenzív gránátvörös színű, egész sötét árnyalatokkal. Illatában a vaníliáé és a csokoládéé lesz a főszerep egykis feketecseresznyével keveredve. Ízében visszaköszön a fekete csokoládé kiegészülve érett cseresznye, szeder árnyalatokkal és fűszerességgel. A hosszú lecsengés gyönyörűen tükrözi a termőhely szépségét, ásványosságát.
Az erjedést hagyományosan végzik, majd 3hét után használt kis tölgyfahoródkba töltik át és 24 hónapig érlelik, majd a palackozás után is több hónapig érlelik, mielőtt értékesíteni kezdenék.
Gasztronómiába sültek, steakek, de akár gulyás leves mellé is ajánljuk.
Savtartalom: 6,4g/l Maradékcukor tartalom:1,0g/l