Ez a tétel is megmutatja, hogy a nagy mennyiségben termesztett szőlőfajták kiváló minőségek előállítására is alkalmasak.
A szüret kézzel történt, utána az erjedés héjjal ment végbe a vörös pigmentek és a csersav kinyerése érdekében. Az erjedés során a levet ismételten felpumpálták a törköly tetejére, hogy megnedvesítsék ez által a szín és tannin is jobban kioldódott. Két hét után a fiatal bort leválasztották a héjáról és fahordókba töltötték. A bort 1 évig érlelték öreg tölgyfahordókban.
Sötét rubin színű, lila árnyalatokkal. Illatában cseresznye és a ribizli keveredik egy csipetnyi borsos fűszereséggel. Ízében visszaköszön a cseresznye kiegészülve málna és meggy aromákkal valamint pikáns fűszeres jegyekkel. A közepesen hosszú lecsengést gyümölcsös és étcsokoládés jegyek teszik teljessé.
Gasztronómiába marhasült és szarvas pörkölt mellé ajánljuk.
Savtartalom: 5,0g/l
Maradékcukor tartalom: 1,0g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C