Umathum
Ugyan néhány figyelemreméltó fehérbor is készül Josef Umathum pincészetében, a hírnevet mégis autentikus és utánozhatatlan vörösborai hozták meg a borászatnak. 35 hektáros ültetvényeinek 85%-át az osztrák kék szőlőfajták teszik ki, a Kékfrankos, a Zweigelt és a St. Laurent. Területeik megtalálhatóak a Fertő tó mindkét partján, a változatos talajviszonyokkal megáldott dűlőkben találunk kavicsos, mészköves, agyagos, homokos és palás talajt egyaránt.
A kertekben biodinamikus elvek szerint folyik a munka, de boraikat nem ’bio’ minősítés alatt hozzák forgalomba. Josef Umathum szerint legfőbb céljuk, hogy csak érett és egészséges szőlő kerüljön a pincékbe, ennek okán kizárólag kézi szürettel dolgoznak. A feldolgozás során végig kíméletesen bánnak a gyümölccsel, az érlelés osztrák nagy tölgyfahordókban történik. A pincészet azon kevesek közé tartozik, akik dűlőszelektált boraikat csak három éves érlelés után hozzák forgalomba.