Petillants naturels
Rusztikus, üdítő, facsart szőlőlé, vagy mint a Granny alma telt íze és hosszú utóíz kivételes frissességgel, sokoldalúságot tesz lehetővé a gasztronómiai párosításban.
A fürtpréselés pillanatában megtapasztalható illat és íz köszön vissza a Veralda Pét Nat nyitásával, amely tökéletesen kifejezi a Teran fajtagyümölcsösségét és frissességét.
Ez a natúr habzóbor a Teran új arcát képviseli, aki megkóstolja, annak a természethez való visszatérést és a rusztikus ízeket kínálja. Halvány, málnás rózsaszínnel,
Mi is az a pet nat? A Pétillant Naturel rövidítése. A bort még azelőtt palackozzák, lezárják, hogy az első erjedés teljesen végbemenne, így a cukor alkohollá bomlásának melléktermékeként megjelenő szén-dioxid a palackban marad. A klasszikus pezsgőkészítés degorzsálása (amikor leszedik róla az összegyűlt seprőt) helyett pedig a pét-nat esetében a seprő is a palackban található, jó esetben finoman, elegánsan. Lehet pet-nat-ot is jól értelmezhetően tisztán, kerek ízekkel készíteni, a borász nagyszerűségét dicséri, amikor sikerül, hiszen kizárólag a palackozás előtti folyamatokba (szüret, fajták, élesztők, stb) tud belenyúlni.
Gasztronómiában jól behűtve igazi nyári teraszos ital, aperitifként, halak és gesztenyés ételek mellé bátran ajánljuk a gyümölcsözönt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 8-10 °C.