Verus
A Verus borászatot három barát, borász alapította: Rajko Žličar, Danilo Šnajder és Božidar Grabovac.
Összegyűjtötték családi dűlőiket, szakértelmüket és 2007 tavaszán borospincét nyitottak egy egykori pékség területén.
A Verus jelentése: igaz, valódi, tényleges, valamint őszinte. Változatlanul arra törekszenek, hogy mindenkivel ilyen módon viszonyuljanak, és remélik, hogy boraik is hasonló tulajdonságokat mutatnak.
Božidar családi ágon is örökölte a szőlő iránti szeretetetet és szakértelmet, de elvégezte a ljubljanai Biotechnikai Karon tanulmányait majd a Jeruzalem Ormož borászati vállalatnál kapott állást. Hamarosan az 500 hektár szőlőültetvényért felelős teljes szőlészeti osztály vezetője lett. Božidar napjainkban is rendszeresen részt vesz Szlovéniában és külföldön tartott szemináriumokon, amelyek a szőlőválogatással és a szőlőtermesztéssel kapcsolatos technológiával és technikákkal foglalkoznak. Božidar anno részt vett a cég marketingprojektjeiben is, kevesebb, mint 18 hónap alatt Božidar, Danilo (akkori főborász) és Rajko (akkori értékesítési vezető) újratervezték és újraindították a Jeruzalem Ormož brandet azzal és Szlovénia egyik legszilárdabb nemzetközi borászati brandjévé tették.
Danilo ugyancsak családi vonalon kapta a szőlőtermesztés, borkészítés atittűdjét. Édesapja amellett, hogy sikeres független borász volt, akkoriban a régió legnagyobb borászati vállalatának, a Jeruzsálem Ormožnak a pincefőnöke volt. Danilo is a ljubljanai Biotechnikai Karon szerzett diplomát.
Franciaországi tapasztalatszerzés után hazatérve Jeruzsálem Ormož pincészetben vállalta el első munkáját, ahol – néhány év elmélyült borászati és marketinges munka után – főborász és pincemenedzser lett.
Danilo rendszeresen részt vesz minden jelentős hazai és külföldi szakmai rendezvényen, vásáron. Emellett szorosan együttműködik a Cellarworld International angol nemzetközi borászati és bormarketing tanácsadó céggel, melynek vezetője Angela Muir, MW (Master of Wine).
Nem meglepetés, hogy Rajko is megörökölte a családi szőlő-borszeretetet. Édesapja a Ljutomerska Klet borászati társaság ügyvezető igazgatója volt. Rajko is a ljubljanai Biotechnikai Karon végzett, ő pedig Londonban szerzett tapasztalatot. Hazatérve Slovenijavino (legnagyobb ex-Jugoszláv borcég) értékesítési osztályán folytatta pályafutását, majd további borkereskedő cégeknél vezette az értékesítési osztályokat, végül a Jeruzalem Ormoz-nál találkozott a három barát.