Ausztria autochton szőlőfajtája, mélylilás vörös szín, fűszeresség, friss szeder, fekete cseresznye, némi füstösség illatban és ízben is visszaköszön. A korty rendkívüli gyümölcsbomba, a St. Laurent szőlőfajta teltsége, szép savai jellemzik. A bornak szép potenciálja, eltarthatósága van.
Acéltartályban erjesztett, majd 12 hónapon át acéltartályban, 10%-ban pedig nagy tölgyfahordóban érlelt. A cél tehát, hogy a gyümölcsözön vezesse a bort, a fajta és a terület sajátosságai mutatkozzanak meg és a fa hatása max csak kiegészítse, érlelhetőségét fokozza.
Gasztronómiában sültekhez, akár bárányhoz is bátran ajánljuk. Analitikája kiegyensúlyozott, 4,8 g/l savkészlethez 1,2 g/l maradékcukor társul.